Despre noi

  • Artera

Întotdeauna am fost interesat în istoria țării mele.
Mulți dintre concetățenii noștri călătoresc prin lume, aflând despre diferite minuni și locuri exotice din alte țări, dar, între timp, puțini oameni știu că avem ce de văzut și în Moldova. Plaiul nostru este bogat nu numai în vinificația, ci în primul rând în oameni, în istoria și cultura sa. Este foarte important să păstrăm istoria locurilor natale.

Proiectul Duruița a început ca un proiect personal, cu o mică casă veche cumpărată în satul Duruitoarea. A fost un vis în dezvoltarea căruia mi-am investit neobosit cum forțele atât și resursele.

Cu timp proiectul a început să se dezvolte în ceva mai mult, iar acum Duruița Camping este o baza de camping pentru iubitorii de turism rural și ecologic. Nu numai din diferite părți ale Moldovei vin la noi, ci și oaspeți din străinătate.

       

Diverse evenimente culturale au loc pe teritoriul campingului nostru, de exemplu, festivalul de muzică din ziua solstițiului de vară, evenimente sportive etc. În fiecare an, Duruița se dezvoltă. Acum ne concentrăm pe dezvoltarea timpului liber pentru oaspeții noștri, oferind ateliere pentru iubitorii a fi în armonia cu natura, iubitorii de activități în aer liber și divertisment pentru copii.
Suntem foarte încântați să vedem că cei care ne-au vizitat cel puțin o dată vin din nou la noi. Și în fiecare dată ei găsesc de ceva nou și interesant.

   

Următorul proiect în cadrul asociației Artera este Orheiul Vechi. Acesta este noul nostru obiect lângă renumita mănăstirea rupestră Butuceni (sec. XV-XVII) în regiunea Orheiului Vechi. Deja în acest an vom deschide pentru vizitatori centrul nostru de agrement Orheiul Vechi pentru ecoturism rural.

Rezumând toate cele spuse scopul principal al activității mele este de a populariza obiectivele turistice din Moldova și de a le face atractive pentru turiști. Vreau să arăt cea mai bună parte a Moldovei, să le prezint oamenilor istoria legată de locuri atât de neobișnuite și frumoase precum Duruitoare Veche și Vechiul Orhei. Meleagurile Moldovei sunt minunate și voi face tot posibilul pentru a păstra obiectivele istorice și a dezvolta interesul pentru acestea.

Adrian Musteata

 

© 2018-2020 Artera. All rights reserved.
Duruita Moldova